Amy Winehouse geëerd in nieuwe Design Museum-tentoonstelling

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Amy Winehouse zal het onderwerp zijn van een nieuwe overzichtstentoonstelling in het Design Museum in Londen.

De overleden zangeres wordt vereerd ter gelegenheid van de recente 10-jarige verjaardag van haar dood in juli 2011 op 27-jarige leeftijd.

Amy: Voorbij het podium opent op 26 november in het Design Museum en heeft tot doel “een cultureel icoon dat de wereld te snel verloor” te vieren.

De collectie “verkent het creatieve proces, de krachtige muziek en de onvergetelijke stijl van een muzikant wiens werk een unieke lijn trok tussen genres zoals jazz en R&B, tot artiesten als De Ronettes en Mark Ronson, ontwerpers zoals D&G, Moschino en meer”, aldus een persbericht.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen niet eerder vertoonde persoonlijke voorwerpen bekijken (waaronder haar tienernotitieboekjes, foto’s en handgeschreven teksten) en een selectie van Wijnhuisoutfits en modeaccessoires, en ervaar een studioruimte geïnspireerd door Metropolis Studios, waar een deel van haar album uit 2006 Terug naar zwart was opgenomen.

Amy Winehouse speelt live op het podium in Londen, 2007. Credit: C Brandon/Redferns

Wijnhuis‘s familie werken samen met de curatoren van de tentoonstelling, met Wijnhuis‘s goede vriend en styliste Naomi Parry zou het Design Museum adviseren “over deze nooit eerder vertoonde showcase van hoe [Winehouse] combineerde muziek en design om haar look, stijl en stem te creëren”.

“Ik was vastbesloten om een ​​tentoonstelling over Amy te maken omdat ik uit de eerste hand had gezien hoe ze een wereldwijd icoon werd”, zei Perry in een verklaring. “Toen ik het museum benaderde om deze ambitie te realiseren, begrepen ze meteen dat het kijken naar Amy via haar creatieve nalatenschap een onvergetelijke tentoonstellingservaring zou creëren.

“Vaak is het portret van Amy gericht op de negatieve aspecten van haar leven, terwijl deze tentoonstelling bezoekers meeneemt door alles wat ze heeft bereikt en het ongelooflijke stempel benadrukt dat ze heeft achtergelaten op het leven van haar fans over de hele wereld.”

Tickets voor Amy: Voorbij het podium zijn nu te koop vanaf hier.

Eerder deze maand Wijnhuis‘s vader Mitch zei dat een geplande nieuwe biopic over het leven van de overleden zanger ‘niet is toegestaan’.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Paisse-wandre
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare